Welkom bij BV Swish

Wekelijks wedstrijdverslag #8

18-11-2018

Team 4 – Ronald

Dit weekend troffen wij de koploper, het vijfde team van Vennewater. Eigenlijk is dit voormalig team 1 van Heerhugowaard, maar zij zijn als geheel overgestapt. Persoonlijk ken dit team ook goed. In het verleden heb ik training aan hen gegeven en ik kom ze regelmatig tegen op toernooien.

Dit seizoen zitten wij met een tegenslag; Maaike speelde al minder vanwege haar knie, maar mag op advies van de dokter helemaal niet meer badmintonnen. Vandaag zou Taima invallen en volgens mij had ze er wel zin in iets hoger te spelen en wilde ze zich graag bewijzen. Een gezonde spanning dus. De dubbel met Peter liep redelijk. Één van de tegenstanders was behoorlijk groot en sterk en had een vernietigende smash, waardoor de eerste partij helaas werd verloren. Riya speelde dus voor het eerst een damesdubbel met Taima tegen twee dames meet veel ervaring. Ondanks (of dankzij?) de lange rally’s, eindigde ook deze wedstrijd in een nederlaag. Van de enkels had alleen onze invalster gewonnen, bravo. Veel games eindigden met slechts 2 punten verschil. Vooral de enkelpartij van Peter duurde lang, waarbij beide spelers met behoorlijke rode hoofden van de baan kwamen. Uiteindelijk zijn er 4 driesetters gespeeld tegen een ervaren team, waarbij onze invalster Taima dus voor het ene punt heeft gezorgd. Hopelijk is de uitwedstrijd volgende keer een betere score. De eerstvolgende wedstrijd spelen we in december, tegen het tweede team van Sparta.

Geschreven door Ronald van Tunen