Welkom bij BV Swish

Wekelijks wedstrijdverslag # 10

9-12-2018
Team 7 – Menna

Onze eerste wedstrijd ‘op de terugreis’. Vorige keer verloren we met 5-3 van Space Shuttle, dus uiteraard leek het ons leuk om nu wel te winnen.

Als team waren we compleet en dat betekent meestal winst, maar het voordeel van de tegenpartij is dat zij nog rollen konden omdraaien bij het invullen van het wedstrijdformulier (wat ze qua dames-enkel ook hadden gedaan). De 3 heren in ons team rouleren alle wedstrijden, zodat iedereen aan het eind van de competitie evenveel singles, dubbels als mixen heeft gespeeld. Deze keer werd de heren dubbel gespeeld door Luuk en Henk. Dit ging als een trein en ze wonnen in 2 sets. Een unicum, gezien Henk z’n neiging naar driesetters. Daarna was het de beurt aan Anita en mij; de damesdubbel. Onze tegenstanders hadden erg veel terug en we moesten flink aan de bak (zeker de eerste set), maar deze wonnen we toch met 22-20. Een derde set was niet nodig šŸ™‚

De eerste heren-enkel werd deze keer gespeeld door Luuk. Een goede wedstrijd die hij vrij ruim won. De eerste dames-enkel speelde ikzelf. Het ging wel lekker, en omdat deĀ tegenstandster het eind van de 2e set liet lopen, werd ook deze partij gewonnen. Ze gaf na de wedstrijd aan dat ze zich niet zo lekker voelde. Helaas, maar wel winst voor ons team. De tussenstand was inmiddels 4-0. Vervolgens nam Huug nam nog even een shotje neusspray, in een poging zijn aanhoudende verkoudheid te verslaan. Het was een hele spannende wedstrijd en vergde heel veel van het uithoudingsvermogen. Ik werd al moe als ik er naar keek. De eerste set werd gewonnen door Huug met 21-16. De 2e set was precies omgekeerd: 16-21, maar gelukkig wist Huug de derdeĀ set ternauwernood te winnen. Nu moest Anita aan de bak in de laatste single. De dame aan de andere kant bleef tijdens de damesdubbel al maar door en door gaan: niet moe te krijgen! De eerste game kon Anita nog binnenslepen, maar in de sets die volgden,Ā speelde ze helaas tegen 2 tegenstanders (de echte tegenstandster en zichzelf).

Huug en ik wonnen de eerste mix, maar de echte zware partij werd gespeeld doorĀ Henk en Anita. In de rust na de eerste verloren set even met zā€™n allen bij elkaar voor tips & tricks en voor de teamspirit, maar helaas werd er geen derde set uit getrokken. Eindstand was 6-2! Nu nog even de zaal opruimen, maar nog niet alle teams waren klaar. Dan eerst maar naar de bar. Met keiharde house (op verzoek van ons later aangepast naar kerstmuziek) aan de drankjes en hapjes. Uiteraard doen wij bij wijze van spreken weer het licht uit in de sporthal, maar gezelligheid kent nou eenmaal geen tijd; ik heb de pot nog nooit zo vaak hoeven aanvullen. We hebben het gezellig met elkaar en nog gewonnen ook!

Geschreven door Menna van der Voort