Welkom bij BV Swish

Vriendentoernooi 2015

VRIENDENTOERNOOI 2015-2016

Ook dit seizoen was het vriendentoernooi weer een groot succes. Er deden in totaal 12 koppels aan dit toernooi mee, waarvan ik er op de dag zelf een paar koppels heb gevormd. Het toernooi werd gehouden op zaterdagmiddag 12 september. Iedere speler van Swish mocht een jongen of meisje als dubbelpartner meenemen, die geen lid van Swish was. Ze deden van jong tot weer oud mee, dat was erg leuk om te zien. Tijdens de pauze werd er door de JC (Jeugdcommissie) drinken met wat lekkers aangeboden verzorgd door kantinebezetting Gerda. In de kantine hing een gezellige sfeer met hier en daar toch al wat vermoeide, maar enthousiaste rode hoofden. Er kwamen veel toeschouwers, zelfs opa’s en oma’s, die de spelers gingen aanmoedigen. Hierdoor gingen de spelers nog beter hun best doen.

Wie het meest zenuwachtig was laten we maar in het midden. Het was voor de niet badmintonners wennen om de shuttle daar te slaan waar ze hem hebben wilden en het serveren bleek ook erg lastig. Er werd enthousiast gestreden voor elk punt. Menig zweetdruppeltje viel op de grond. Ook het tellen van de wedstrijden leverde geen enkel probleem op. Heel veel kinderen wilden tellen ook al deden ze het voor het eerst. Top!
Ik had de koppels zoveel mogelijk naar sterkte proberen in te delen. (gekeken naar de swishers, omdat ik niet wist hoe hun vriendjes konden spelen.)

In de klasse A poule 1 en 2 zaten 4 koppels die streden voor de plaatsen 1 t/m 4 Hierna werden de nummers 1 en 2 bij elkaar in een poule gezet en de nummers 3 en 4. Dit gaf hele leuke wedstrijden.

In de klasse B hadden we 4 koppels. Dit gaf een tekort aan wedstrijden, daarom hebben we ze eerst laten spelen zoals ze hadden ingeschreven, daarna hebben we de koppels veranderd.
De puntentelling ging hierdoor per persoon. Ook dit gaf hele leuke wedstrijden.
De wedstrijdleiding werd verzorgd door Anita, Stephan en Peter.

Het resultaat (De Swishspelers staan links)

Klasse A KAMPIOEN Demi en Wesley TWEEDE Fleur v.d. H en Tom

Aanmoedigingsprijs Joany en Jyotie

Klasse B KAMPIOEN Riya TWEEDE Mandy

Aanmoedigingsprijs Junior

Na de prijsuitreiking ging iedereen weer naar huis. Het was een leuke en gezellige middag geweest. De eerste berichten van de niet swishers waren dat het badmintonnen toch erg leuk gevonden werd. Er gingen zelfs geluiden op, dat een paar kinderen wel lid wilden gaan worden. Dit toernooi is zeker weer voor herhaling vatbaar.

Iedereen die zich heeft ingezet om dit toernooi tot een succes te maken. BEDANKT.

Peter van Diepen

vriendentoernooi-1

vriendentoernooi-2

vriendentoernooi-3

vriendentoernooi-4

vriendentoernooi-5