Welkom bij BV Swish

Vriendentoernooi 2016-2017

 

Ook dit seizoen was het vriendentoernooi weer een groot succes. Het werd gehouden in onze nieuwe Sporthal Sportcentrum Trias. Er deden in totaal 14 koppels aan dit toernooi mee, waarvan ik er op de dag zelf een paar koppels heb gevormd. Het toernooi werd gehouden op zaterdagmiddag 24 september. Iedere speler van Swish mocht een jongen of meisje als dubbelpartner meenemen, die geen lid van Swish was. Ze deden van jong tot weer oud mee, dat was erg leuk om te zien. Tijdens de pauze werd er door de JC (Jeugdcommissie) drinken met wat lekkers aangeboden verzorgd door Gerda. We hadden een kleedkamer omgetoverd tot kantine. Er hing een gezellige sfeer met hier en daar toch al wat vermoeide, maar enthousiaste rode hoofden. Er kwamen veel toeschouwers, zelfs opa’s en oma’s, die de spelers gingen aanmoedigen vanaf de tribune. Hierdoor gingen de spelers nog beter hun best doen.

 

Wie het meest zenuwachtig was laten we maar in het midden. Het was voor de niet badmintonners wennen om de shuttle daar te slaan waar ze hem hebben wilden en het serveren bleek ook erg lastig.  Er werd enthousiast gestreden voor elk punt. Menig zweetdruppeltje viel op de grond. Ook het tellen van de wedstrijden leverde geen enkel probleem op. Heel veel kinderen wilden tellen ook al deden ze het voor het eerst. Top!

Ik had de koppels zoveel mogelijk naar sterkte proberen in te delen. (gekeken naar de swishers, omdat ik niet wist hoe hun vriendjes konden spelen.)

 

In de klasse A zaten 6 koppels die hele leuke wedstrijden speelden.

 

In de klasse B hadden we 4 koppels. Dit gaf een tekort aan wedstrijden, daarom hebben we ze eerst laten spelen zoals ze hadden ingeschreven, daarna hebben we de koppels veranderd.

De puntentelling ging hierdoor per persoon. Ook dit gaf hele leuke wedstrijden.

In de klasse C zaten 3 koppels en 1 zonder partner. Ik heb voor haar invallers verzorgd. In deze klasse speelden onze jongste spelers. Ze deden flink hun best en sloegen lekker tegen de shuttle aan. Iedere speelster kreeg een prijs. De wedstrijdleiding werd verzorgd door Peter.

 

 

 

Het resultaat (De Swishspelers staan links)

 

Klasse A         KAMPIOEN  Danny en Ian              TWEEDE       Selina en Joan

 

Aanmoedigingsprijs Ivar en Mathijs

 

Klasse B         KAMPIOEN  Bryan                          TWEEDE       Riya

 

Aanmoedigingsprijs Joany

 

Klasse C         KAMPIOEN  Madelief en Mara       TWEEDE       Anna en Lelia

 

DERDE          Fabiënne en Kirsten   Aanmoedigingsprijs Saar

 

Na de prijsuitreiking ging iedereen weer naar huis. Het was een leuke en gezellige middag geweest.  De eerste berichten van de niet swishers waren dat het badmintonnen toch erg leuk gevonden werd. Er gingen zelfs geluiden op, dat een paar kinderen wel lid wilden gaan worden. Dit toernooi is zeker weer voor herhaling vatbaar.

 

Iedereen die zich heeft ingezet om dit toernooi tot een succes te maken. BEDANKT.

 

Peter van Diepen