Welkom bij BV Swish

VRIENDENTOERNOOI 2017-2018

Ook dit seizoen was het vriendentoernooi weer een groot succes. Het werd gehouden op 7 oktober in Sportcentrum Trias. Er deden in totaal 11 koppels aan dit toernooi mee, waarvan ik er, op de dag zelf, een paar koppels heb gevormd. Iedere speler van Swish mocht een jongen of meisje als dubbelpartner meenemen, die geen lid van Swish was. Ze deden van jong tot weer oud mee, dat was erg leuk om te zien. Tijdens de pauze werd er door de JC (Jeugdcommissie) drinken met wat lekkers aangeboden verzorgd door Gerda. We hadden baan 4 omgetoverd tot kantine. Er hing een gezellige sfeer met hier en daar toch al wat vermoeide, maar enthousiaste rode hoofden. Er kwamen veel toeschouwers, zelfs opa’s en oma’s, die de spelers gingen aanmoedigen vanaf de tribune. Hierdoor gingen de spelers nog beter hun best doen.

Wie het meest zenuwachtig was laten we maar in het midden. Het was voor de niet badmintonners wennen om de shuttle daar te slaan waar ze hem hebben wilden en het serveren bleek ook erg lastig. Er werd enthousiast gestreden voor elk punt. Menig zweetdruppeltje viel op de grond. Ook het tellen van de wedstrijden leverde geen enkel probleem op. Heel veel kinderen wilden tellen ook al deden ze het voor het eerst. Top!

Ik had de koppels zoveel mogelijk naar sterkte proberen in te delen. (gekeken naar de swishers, omdat ik niet wist hoe hun vriendjes konden spelen.)

In de klasse A zaten 5 koppels die hele leuke spannende wedstrijden speelden.

In de klasse B hadden we 6 koppels. Ook hier werd gestreden voor elk punt. Er werd zelfs naar de shuttles gedoken om terug te slaan.

Het resultaat (De Swishspelers staan links)

Klasse A KAMPIOEN Kian en Justin TWEEDE Riya en invallers
Aanmoedigingsprijs Jinte en Luuk

Klasse B KAMPIOEN Finn en Robin TWEEDE Dipali en Fieke
Aanmoedigingsprijs Fabiënne en Celine

Na de prijsuitreiking ging iedereen weer naar huis. Het was een leuke en gezellige middag geweest. De eerste berichten van de niet swishers waren dat het badmintonnen toch erg leuk gevonden werd. Er gingen zelfs geluiden op, dat een paar kinderen wel lid wilden gaan worden. Dit toernooi is zeker weer voor herhaling vatbaar.

Iedereen die zich heeft ingezet om dit toernooi tot een succes te maken. BEDANKT.

Peter van Diepen

thumbnail_07 okt (1) Vriendentoernooi

thumbnail_07 okt (2) Pauze

thumbnail_07 okt (3)

thumbnail_07 okt (4) Winnaars