Welkom bij BV Swish

Clubkampioenschappen 2018 Dubbel & Mix

Terwijl de wind op18 maart in de kuiten van de buitensporters sneed, werkte Swish zich in de warmte van het Trias in het zweet. De clubkampioenschappen zijn voor velen een mogelijkheid om titels te behouden, of om revanche te nemen voor verloren partijen op de Zaanse. Dit jaar viel de datum samen met het toernooi bij de Rijp, waardoor vooral het deelnemersaantal in de B en in de C wat schaarser was dan we zijn gewend.

Toch galmde de stem van Joost om tien uur alweer door de zaal om de spelers naar de baan te dirigeren. De afwezigheid van de hele C klasse en dubbels in de B zorgde ervoor dat veel mensen constant mochten spelen. Veel opvallende koppels hadden zich aangemeld, zoals Lorenzo met Barry en Kelly met Menna. Spelers die normaal gesproken in de B zouden dubbelen, mochten zondag meedoen in de A, en ook die duo’s wisten er nog mooie partijen uit te trekken.

Uiteindelijk belandden we in de middag aan bij de finales, met in alle vier categorieën unieke combinaties. Beide dubbels waren spannende driesetters. Rik en Lex verloren nipt van Bat en Niels, terwijl naast hen een lange, vermoeiende damesdubbel werd gespeeld. Marit en Sophie wonnen de tweede set met 30-28 tegen Roos en Judith en de laatste set was al net zo spannend. Uiteindelijk trokken Roos en Judith aan het langste eind. Bat en Judith stonden in de mix wederom in de finale, ditmaal tegen Lorenzo en Puck wie, net als bij de Zaanse, kampioen werden. De laatste categorie was de gemengd dubbel B, waarin Tenniel en Riya wisten te winnen van Frank en Denise.

IMG_20180318_114814467[1004] - kopie

WhatsApp Image 2018-03-19 at 19.08.11 - kopie

WhatsApp Image 2018-03-19 at 19.08.11(1) - kopie