Welkom bij BV Swish

VRIENDENTOERNOOI 2019-2020

Ook dit seizoen is het vriendentoernooi weer een groot succes geworden. Het toernooi werd gehouden op zaterdag 14 september in Sportcentrum Trias. Nieuw was, dat iedere speler van Swish, een onbeperkt aantal vrienden, vriendinnen of familieleden mocht meenemen, die geen lid van Swish waren. Hierdoor, mede door een groot aantal vrienden van Kian, deden er 38 spelers mee aan dit toernooi. Via de op de dag zelf gemaakte kaartjes, heb ik de partijen samengesteld. Ook verzoeknummers werden gehonoreerd. We hadden ook een paar vaste koppels, die de hele middag samen mochten spelen. Voor de andere spelers werd het een individueel puntentoernooi.

Ze deden van jong tot weer oud mee, dat was erg leuk om te zien. Tijdens de pauze werd er door de JC (Jeugdcommissie) drinken met wat lekkers aangeboden verzorgd door Jim en Luuk. We hadden baan 4 omgetoverd tot kantine. Er hing een gezellige sfeer met hier en daar toch al wat vermoeide, maar enthousiaste rode hoofden. Er kwamen ook wat toeschouwers, zelfs opa’s en oma’s, die de spelers gingen aanmoedigen vanaf de tribune. Hierdoor gingen de spelers nog beter hun best doen.

Het was voor de niet badmintonners wennen om de shuttle daar te slaan waar ze hem hebben wilden en het serveren bleek ook erg lastig. Er werd enthousiast gestreden voor elk punt. Menig zweetdruppeltje viel op de grond. Ook het tellen van de wedstrijden leverde geen enkel probleem op. De spelers die de wedstrijd speelden moesten zelf tellen en dat ging top.

Na elke ronde gingen de spelers naar Luuk, Jim en Peter om hun aantal punten door te geven.

De groep van Luuk bestond uit Swishers die geen competitie spelen.
De groep van Jim bestond uit de niet Swishers.
De groep van Peter bestond uit Swishers die competitie spelen.

Het resultaat
Groep Luuk KAMPIOEN Menno en Opa Nico TWEEDE Joselien
Aanmoedigingsprijs Dave en Paul

Groep Jim KAMPIOEN Justin TWEEDE Luuk
Aanmoedigingsprijs Puck

Groep Peter KAMPIOEN Kian TWEEDE Mandy
Aanmoedigingsprijs Annemarie

Na de prijsuitreiking ging iedereen weer naar huis. Het was een leuke en gezellige middag geweest. De eerste berichten van de niet swishers waren dat het badmintonnen toch erg leuk gevonden werd. Er gingen zelfs geluiden op, dat een paar kinderen wel lid wilden gaan worden. Dit toernooi is zeker weer voor herhaling vatbaar.

Iedereen die zich heeft ingezet om dit toernooi tot een succes te maken. BEDANKT.

Peter van Diepen