Welkom bij BV Swish

Vriendentoernooi 2018-2019

29-09-2018

Ook dit seizoen was het Vriendentoernooi weer een groot succes. Net als ieder jaar mocht iedere jeugdspeler van Swish weer een vriendje of vriendinnetje als dubbelpartner meenemen. Gelukkig hadden een paar Swishers wat extra vrienden meegenomen. Hierdoor konden er op de dag zelf nog wat extra koppels worden gemaakt, zodat er in totaal 12 duo’s aan dit toernooi mee konden doen. Ze deden van jong tot weer oud mee, dat was erg leuk om te zien. Tijdens de pauze werd er door de Jeugdcommissie drinken met wat lekkers aangeboden, verzorgd door Petra. We hadden baan 4 omgetoverd tot kantine. Er hing een gezellige sfeer met hier en daar toch al snel wat vermoeide, maar enthousiaste rode hoofden. Er kwamen veel toeschouwers, zelfs opa’s en oma’s, die de spelers gingen aanmoedigen vanaf de tribune. Hierdoor gingen de jonge spelers nog beter hun best doen.

Het was voor de niet-badmintonners wennen om de shuttle daar te slaan waar ze hem hebben wilden, vooral het serveren bleek ook erg lastig.  Er werd enthousiast gestreden voor elk punt, waardoor er vele zweetdruppeltjes op de grond waren terug te vinden. Zelfs het tellen van de wedstrijden leverde geen enkel probleem op. Heel veel kinderen wilden tellen, ook al deden ze het voor het eerst. Top!

Zowel in de klasse A als in de klasse B zaten 6 koppels. Zonder uitzondering werd er door elk tweetal gestreden voor elk punt. Er werd zelfs naar de shuttles gedoken om terug te slaan!

Het resultaat

Klasse A         KAMPIOEN   Danny en Lorenzo                 TWEEDE            Kian en Justin

Aanmoedigingsprijs Mandy en Zoë

 

Klasse B        KAMPIOEN   Robin en Twan                       TWEEDE            Cintana en Nomi

Aanmoedigingsprijs Briëlle en Carmen

Na de prijsuitreiking ging iedereen weer met zware benen weer naar huis. De eerste berichten van de niet-Swishers waren dat het badmintonnen toch wel erg leuk was, en er gingen zelfs geluiden op dat een paar kinderen wel lid wilden gaan worden. Ook daarom is het Vriendentoernooi zeker weer voor herhaling vatbaar.

Iedereen die zich heeft ingezet om dit toernooi tot een succes te maken, BEDANKT.

Peter van Diepen